14 maj 2022
16:00

IF Brommapojkarna 3

Derbymatch som slutade med vinst

Matchen började med slarvigt passningsspel från båda lagen de första minutrarna men i 3:e minuten kommer Spånga i ett fint anfall och rundar Renatas i vårat mål men när bollen är på väg in i mål så kommer Lukas med full fart och slår bollen till hörna. Två minuter senare slår Spånga en långboll över våra mittbackar men återigen är Lukas först och håller undan deras forward så att Renatas kan fånga bollen.
Sedan börjar vi vårda bollen lite bättre och inte bara slå den på djupet när vi får den. I 15:e slår sedan Ludde en fantastisk yttersida till Adam som kommer helt fri i vänster innerläge men avslutet går utanför. Vi fortsätter förlägga mycket spel på deras planhalva. Ludde har ett skott utanför, David S har ett skott mitt på deras målvakt och strax därefter skjuter John och målvakten räddar till hörna. Nu är vi inne i en bra period. Direkt efter hörnan får Sebbe chansen men skottet går utanför.
Vi fortsätter störa de högt och vinna bollen på deras planhalva. I 31:a har John ett skott utanför och några minuter senare tar John ett nytt avslut (återigen med vänsterfoten) och denna gången går bollen i utsidan av stolpen.
I 37:e har vi en trippelchans. Först skjuter Ludde där målvakten räddar. Bollen går till John som kommer till avslut innan vårat sista avslut (minns ej vem) går utanför. Minuten senare kommer Deniz i en snabb löpning från vänsterkanten. Deras högerback hänger inte med och Deniz tar sig in längs förlängd mållinje och slår in bollen till John men deras målvakt kan rädda på mållinjen. Men till slut kommer utdelningen......David S slår en fin boll till Alex som lossar högern och målvakten når inte bollen och 1-0 är ett faktum. Ett väldigt fint avslut som gör att ställningen är 1-0 i paus.

Direkt i andra halvlek så hänger vi inte med och får inte bort bollen i eget straffområde och Spånga kan kvittera till 1-1. Kändes väldigt onödigt....
Men vi hänger inte med huvudena. I anfallet efter tar Adam avslut men skottet går mitt på målvakten. En minut senare gör Deniz en fin dribbling igen men skottet går sedan över. I anfallet efter det så vinner Ludde en duell med en av mittbackarna och tar sig in i straffområdet och blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Viktor från chansen och sätter säkert in 2-1.
Spånga sticker upp emellanåt men utan att skapa några rikiga farligheter. I 14:e tar Stross en jättelöpning på högerkanten och skapar en hörna. Efter den hörnan går bollen till Alex som släpper den bakåt till Deniz men skottet går över.
I 31:a kommer sedan matchens delikatess.....John gör en skottfint djupt ner till höger och backen blir helt lurad och slår sedan han en perfekt yttersida på bortre stolpen där Edvin har sprungit sig fri och kan nickan in 3-1. Oerhört snyggt!!
Adam hinner sedan dra på sig ett onödigt gult kort innan Deniz i matchminut 40:e spelar bollen till David inne i straffområdet men hans avslut blir lite löst och målvakten kan rädda vid stolpen.
Minuten senare kommer matchens sista mål. Stross slår en långboll som Ludde jobbar hårt på och kommer först och kan runda målvakten och enkelt lägga in 4-1.

En mycket bra match från vår sida där många spelare gjorde bra ifrån sig. Dock några som måste lyftas fram lite extra idag:
- Lukas. I stort sätt felfri i 75 minuter innan han blir utbytt.
- David S. Gör sin bästa match på väldigt länge. Ofta spelbar och fina fötter hela matchen.
- Deniz. Gör även han sin bästa match på väldigt länge. Vågar mycket mer än vanligt och det gjorde det jobbigt för Spånga.

Träning tis, ons och torsdag som vanligt innan vi har ny match mot Hammarby nästa helg.